ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ, ΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ

Ένα Mazda είναι πάντα κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο. Είναι μια πύλη για την ανακάλυψη νέων κόσμων, είτε πρόκειται για την πλούσια ιαπωνική κληρονομιά μας, είτε για μια εμπνευσμένη προσωπική εμπειρία, είτε για ένα οδικό ταξίδι που δεν θέλετε ποτέ να τελειώσει. Βυθιστείτε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο online περιοδικό μας.

Ο ΔΡΌΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ HAKONE

Ξεφεύγοντας από την πολύβουη μητρόπολη του Τόκιο, η Mazda Stories μεταφέρει το ευέλικτο Mazda CX-5 σε ένα από τα πιο διάσημα σημεία οδήγησης της Ιαπωνίας.

Μάθετε περισσότερα εδώ
Ο ΔΡΌΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΊΑ

Το Μαρόκο είναι ένας μαγικός τόπος όπου οι νομαδικές παραδόσεις των Βερβερίνων συναντούν και υποδέχονται επιρροές από όλο τον κόσμο - ένας πολιτισμός που εκτιμά τη δεξιοτεχνία, τόσο την παλιά όσο και τη νέα. Με το Mazda CX-60, ταξιδεύουμε σε δαιδαλώδεις δρόμους της ερήμου μέσα από μαγευτικά τοπία προς το πολιτιστικό επίκεντρο: Μαρακές.

Μάθετε περισσότερα εδώ
ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΆΣΤΕ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΣΑΣ

Ο Jan Bajtlik συνεργάζεται με τη Mazda για να δημιουργήσει τέχνη εν κινήσει: ευφάνταστα αστικά τοπία που χρησιμεύουν ως παιδική χαρά για το καινοτόμο Mazda2 Hybrid. Δείτε το μόνοι σας και ακούστε περισσότερα από τον καλλιτέχνη.

 

Μάθετε περισσότερα εδώ
ΟΙ ΤΕΧΝΊΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΤΉΣ ΤΟΥ ΑΜΆΛΦΙ

Η ιστορία της χειροτεχνίας στην ακτή Αμάλφι της Ιταλίας είναι βαθιά και η κοινότητα των τεχνιτών που εργάζονται εκεί αποπνέει αφοσίωση, επιμονή και προκλητικό πνεύμα.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΑΡΜΟΝΊΑ ΣΕ ΚΊΝΗΣΗ

Η μηχανική φιλοσοφία ActivSync της Mazda βάζει την ευημερία σας πάνω απ' όλα.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
#MAZDADISCOVERS

Η σειρά μας #MazdaDiscovers στο YouTube σας φέρνει κοντά και προσωπικά με μερικούς από τους πιο μοναδικούς τεχνίτες του κόσμου. Όπως και η Mazda, αυτοί οι τεχνίτες είναι αφοσιωμένοι στο να συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με μια σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας εξαιρετικά αντικείμενα, τέχνη και γαστρονομικές εμπειρίες.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
RYOANJI TEMPLE

Ο ναός Ryoanji στο Κιότο της Ιαπωνίας προσφέρει στους επισκέπτες μια ευκαιρία για αυτοσυγκέντρωση, καθώς και μια εκτίμηση για την αισθητική της παραδοσιακής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού χωρίς περισπασμούς.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΙΑΠΩΝΙΚΉ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΙΊΑ

Το Takefu Knife Village φιλοξενεί μια κοινότητα τεχνιτών που έχουν ενωθεί για έναν κοινό σκοπό: να φτιάχνουν τα καλύτερα μαχαίρια στον κόσμο...

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΙΑΠΩΝΙΚΉ ΛΆΚΑ

Με την πάροδο χιλιετιών, η παραγωγή της τέχνης urushi έχει εξελιχθεί από μια παραδοσιακή ιαπωνική χειροτεχνία σε μια υψηλού επιπέδου μορφή τέχνης που εξυμνείται για τη χρήση φυσικών, μακράς διάρκειας πόρων.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
#MAZDADISCOVERS

Η σειρά μας #MazdaDiscovers στο YouTube εξερευνά μερικούς από τους πιο μοναδικούς τεχνίτες της Ευρώπης, που συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με μια σύγχρονη εκδοχή για να δημιουργήσουν απίστευτα αντικείμενα, τέχνη και γαστρονομικές εμπειρίες. Ακριβώς όπως η Mazda - η δεξιοτεχνία είναι στο DNA μας.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΚΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑ

Στη Mazda, η τελειότητα έχει μια ανθρώπινη πινελιά. Οι τεχνίτες μας Takumi δημιουργούν και βελτιώνουν τα αντικείμενα με το χέρι, μέχρι κάθε λεπτομέρεια να είναι ακριβώς η σωστή. Για να ζωντανέψουμε αυτή την ιδέα της αριστοτεχνίας, πήγαμε από κοντά - πραγματικά από κοντά. Από τα πήλινα μοντέλα μέχρι τις εργασίες βαφής, μια συνεργασία με τη Macrofying μεγεθύνει τα μικρά πράγματα που κάνουν τα αυτοκίνητά μας τόσο ξεχωριστά. Ανακαλύψτε τη Mazda όπως δεν την έχετε ξαναδεί: κάτω από το μικροσκόπιο.

 

ZOOM IN
Ο ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΌΣ ΚΙΝΗΤΉΡΑΣ ΣΕ ΝΈΑ ΜΟΡΦΉ

Καινοτόμος, ομαλή λειτουργία, πρόκληση - οι δυνατότητες και οι περιορισμοί του περιστροφικού κινητήρα πάντα γοητευαν την αυτοκινητοβιομηχανία. Ποια άλλη μάρκα θα μπορούσε να τις κάνει πιο επιτυχημένες πέρα από τη Mazda?

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
#MAZDADISCOVERS

Η σειρά μας #MazdaDiscovers στο YouTube εξερευνά μερικούς από τους πιο μοναδικούς τεχνίτες της Ευρώπης, που συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με μια σύγχρονη εκδοχή για να δημιουργήσουν απίστευτα αντικείμενα, τέχνη και γαστρονομικές εμπειρίες. Ακριβώς όπως η Mazda - η δεξιοτεχνία είναι στο DNA μας.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
Βελόνες

Η ταπεινή βελόνα ραψίματος, που αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους σαμουράι που πήγαιναν στη μάχη, είναι πλέον συνώνυμη με τη σύγχρονη πόλη της Χιροσίμα και έχει μια αντίστοιχη ιστορία προέλευσης.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΆΛΛΟΥ

Ο Yutaka Kawano είναι ένας Takumi Master, ένας δεξιοτέχνης με ευχέρεια στη δημιουργία τέχνης μέσω της φόρμας. Ως ειδικός στο χειρισμό του μετάλλου, το έργο του συμβολίζει τις σχεδιαστικές και χειροτεχνικές δεξιότητες που μπορεί να δει κανείς σε όλα τα οχήματα της Mazda που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Το Mazda Stories προσγειώνεται στη Χιροσίμα για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο έργο του.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΌΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΜΕΓΆΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΆ

Με τις πρώτες εντυπώσεις, θα ήταν παράλειψη να συγκρίνει κανείς έναν δακτύλιο ανάρτησης - κάθε μεμονωμένο κομμάτι δεν έχει πλάτος μεγαλύτερο από πέντε ίντσες - με ένα ζευγάρι ξυλάκια. Υπάρχει, ωστόσο, περισσότερο κοινό έδαφος μεταξύ των δύο από ό,τι ίσως αντιλαμβάνεστε. Όπως εξηγεί ο Yasuyoshi Mushitani της Mazda, υπάρχουν πολύ περισσότερα στον κουζινέτο ανάρτησης απ' ό,τι φαίνεται με το μάτι...

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
AMAMI OSHIMA

Οι δρόμοι ελικοειδείς και το φαγητό νόστιμο, το Amami Oshima δεν απέχει πολύ από την ηπειρωτική Ιαπωνία, αλλά είναι ένας κόσμος ξεχωριστός με εκπληκτικές διαδρομές και ζωντανή κουζίνα.

 

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΜΟΥΣΕΙΟ MAZDA

Στη Χιροσίμα, το διάσημο Μουσείο Mazda, που ανακαινίστηκε τον Μάιο του 2022, είναι το αγαπημένο των επισκεπτών της πόλης. Σε όλες τις 10 ζώνες του, υπάρχει πληθώρα ιστορίας της αυτοκίνησης που περιμένει να την ανακαλύψετε...

 

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
#MAZDADISCOVERS

Ανακαλύψτε τις μοναδικές τέχνες της Ευρώπης με τη Mazda στη νέα σειρά YouTube.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ MAZDA

Από την επανασχεδίαση του κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι την ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων του μέλλοντος, η Mazda εργάζεται σκληρά για να φέρει επανάσταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη βιωσιμότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ
ΛΕΞΙΚΟ MAZDA

Γνωρίζετε την προέλευση του ονόματος Mazda; Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση "Jinba Ittai" και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει ή πώς να την προφέρετε; Όσα θέλετε να γνωρίζετε με τον απόλυτο οδηγό μας για την ιαπωνική ορολογία της Mazda.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Εξερεύνηση της λίμνης Como με το Mazda CX-30.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αξέχαστα ταξίδια εντός και εκτός δρόμου μοιράζονται κορυφαίοι συγγραφείς αυτοκινήτου από τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Πάνω από τα νορβηγικά φιόρδ και μέσα από την αυστραλιανή ύπαιθρο, κατά μήκος των ακτών της Πορτογαλίας, στα βουνά της Ιαπωνίας ή μέσα από την αμερικανική ενδοχώρα. Μάθετε τι είναι αυτό που κάνει αυτούς τους δρόμους να σας μείνουν αξέχαστοι.

 

ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΤΟΥΣ
ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΊΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ ΤΗΣ MAZDA

Η κρυφή γλώσσα των μορφών και πώς οι χώροι μεταξύ τους δημιουργούν δυναμική κίνηση. Ανακαλύψτε μερικές από τις βασικές έννοιες του ιαπωνικού σχεδιασμού που διέπουν τη φιλοσοφία της Mazda. Έτσι κάνουμε την οδήγηση μια εμπνευσμένη και προσωπική εμπειρία.

 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
MAZDA CX-5: Η ΕΞΈΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΙΚΌΝΑΣ

Πώς καταφέραμε να προσδώσουμε παγκόσμια απήχηση στα ιαπωνικά μας ιδανικά σχεδιασμού και επιδόσεων; Η ιστορία επιτυχίας του Mazda CX-5 ξεκίνησε με μια ιδέα που τελικά το έκανε ένα από τα SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του. Ακολουθήστε την εξαιρετική άνοδο αυτού του αυτοκινήτου, που δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε σε ακραίες συνθήκες από την Αρκτική μέχρι τα βουνά του Βιετνάμ.

 

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑΣ ΜΑΣ
MAZDA CX-5: ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣ

Με γνώμονα την καινοτομία και με την ελευθερία να ακολουθήσουν την έμπνευσή τους, γνωρίστε τους σχεδιαστές και τους μοντελιστές που μετέτρεψαν το όραμα και τη φιλοσοφία της Mazda στην τελευταία γενιά του Mazda CX-5. Τι πυροδότησε τη φαντασία τους; Πώς προχώρησαν;

 

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ
MAZDA MX-5 RF: ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 Αυτό το εμβληματικό roadster έκανε ένα οδοιπορικό στις Εξωτερικές Εβρίδες. Είναι μια ιστορία ευελιξίας, μαγευτικής θέασης και γοητευτικών εκπλήξεων. Μπορείτε να κατεβάσετε την οροφή χωρίς να διακυβεύσετε τις ανέσεις μιας κλειστής διαδρομής; Μπορεί ο συμπαγής σχεδιασμός να παρέχει ακόμα αρκετό χώρο για ό,τι θέλετε να πάρετε μαζί σας;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑΣ ΜΑΣ