INSPIRE - ΕΜΠΝΕΥΣΗ

ΛΕΞΙΚΟ MAZDA

 

Γνωρίζετε την προέλευση του ονόματος Mazda; Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση "Jinba Ittai" και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει ή πώς να την προφέρετε; Όσα θέλετε να γνωρίζετε  με τον απόλυτο οδηγό μας για την ιαπωνική ορολογία της Mazda.

HACHO 破調


Το Hacho είναι ένας " ασυνεχής  ρυθμός". Πρόκειται για μια τεχνική σχεδιασμού που χρησιμοποιείται από τους σχεδιαστές της Mazda, για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου που είναι τόσο ήσυχος , όσο και αναζωογονητικός. "Είναι μια ήρεμη  αναστάτωση", λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Mai Utagawa. Επιλέγοντας προσεκτικά υλικά που ανταποκρίνονται στις αλλαγές του φωτός, η Mazda χρησιμοποιεί το hacho για να δημιουργήσει μια καμπίνα που εμπλουτίζει συναισθηματικά.

HASHIRU YOROKOBI 走る歓び


Αυτή η φράση περιγράφει την ίδια την ψυχή του Mazda και σημαίνει "Γιορτάστε την οδήγηση". Είναι ένα ήθος που ισχύει για κάθε Mazda, από το supermini μέχρι το SUV και το σπορ αυτοκίνητο, και είναι κεντρικό στοιχείο της πεποίθησης της Mazda ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι απλώς μεταφορικά μέσα, αλλά εμπλουτίζουν τη ζωή των οδηγών και των επιβατών τους.

 

 

 

 

JINBA ITTAI 人馬一体


Μεταφράζοντας ως "άλογο και αναβάτης σαν ένα", το Jinba-Ittai αναφέρεται στη διαισθητική σύνδεση μεταξύ ενός Mazda και του οδηγού του. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Mazda βασίζουν τη δουλειά τους. Η φράση επινοήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του MX-5 Miata, αλλά ισχύει για κάθε μοντέλο της Mazda. Αν αισθάνεστε αυτή την ενότητα ανάμεσα σε εσάς και το αυτοκίνητό σας, αν ανταποκρίνεται ακριβώς όπως θέλετε, τότε θα βιώσετε μια άνετη, ασφαλή και απολαυστική οδήγηση.

 

 

 

 

KAICHO 諧調


Το Kaicho ή "αρμονία" είναι μια φιλοσοφία που οδηγεί τους σχεδιαστές της Mazda να επιλέγουν μια ποικιλία υλικών και υφών που πραγματικά συμπληρώνουν το ένα το άλλο. "Θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται την λεπτή, ενδελεχή, χειρωνακτική εργασία που εφαρμόζεται", λέει ο Utagawa. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι που κάνει τους εσωτερικούς χώρους της Mazda τόσο όμορφους.

 

 

 

KANSEI 感性


Ο Kansei περιγράφει την προσέγγιση της Mazda στη μηχανική με συναίσθημα. Πρόκειται για τη σύνδεση των ανθρώπων με τα προϊόντα, λαμβάνοντας πραγματικά υπόψη τα συναισθήματά τους κατά τη διαδικασία σχεδιασμού. Η μηχανική Kansei παίζει τεράστιο ρόλο σε κάθε σημείο επαφής σε ένα αυτοκίνητο της Mazda, από τον τρόπο που ανοίγει και κλείνει η πόρτα, μέχρι τους μεμονωμένους διακόπτες.

 

 

 

KODO 魂動

Το Kodo είναι μια μοναδική λέξη της Mazda που σημαίνει "Ψυχή της Κίνησης". Ισχύει για τη συνολική φιλοσοφία σχεδιασμού που εισήγαγε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda, ο οποίος λέει ότι "δίνει ζωή στο μέταλλο επειδή η Mazda πιστεύει ότι ένα αυτοκίνητο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο μεταφοράς". Η πρόθεση του Kodo design είναι να δημιουργήσει έναν συγκλονιστικό συναισθηματικό δεσμό ψυχής μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού του.

 

 

 

 

Ma 間


Ma είναι η ιαπωνική έννοια του άπλετου, ανοικτού χώρου. Έχει περιγραφεί ως "η σιωπή ανάμεσα στις νότες που συνθέτουν τη μουσική". Δεν πρόκειται για μια καθαρά μινιμαλιστική αισθητική, αλλά μάλλον για το να δοθεί στο κενό ένας μεταφυσικός σκοπός. Για παράδειγμα, οι καθαρές γραμμές και τα σκόπιμα τοποθετημένα αντικείμενα σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι τονίζουν τον κενό χώρο γύρω τους. Οι σχεδιαστές της Mazda αντλούν έμπνευση από το ma, δημιουργώντας εσωτερικούς χώρους ήρεμης περισυλλογής.

 

 

Mazda マツダ

 

Η Mazda έγινε το όνομα της εταιρείας το 1984. Προηγουμένως, η εταιρεία ονομαζόταν Toyo Kogyo Co. Ltd, με το Mazda ως εμπορικό σήμα. Προέρχεται από το πρώτο όχημα παραγωγής, ένα τρίτροχο φορτηγό που ονομαζόταν Mazda-Go (στα ιαπωνικά, το Go είναι τύπος ή αριθμός). Το φορτηγό πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας, Jujiro Matsuda, με την ορθογραφία να είναι εμπνευσμένη από τον Ahura Mazda, τον Ζωροαστρικό θεό της αρμονίας, της ευφυΐας και της σοφίας, του οποίου το όνομα έχει την ίδια προφορά. Τα βασικά στελέχη της Toyo Kogyo Co Ltd. ερμήνευσαν τον Ahura Mazda ως σύμβολο της ανόδου του αυτοκινητιστικού πολιτισμού και της κουλτούρας.

 

 

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


Η απόδειξη των εξαιρετικών σχεδιαστικών και μηχανολογικών ικανοτήτων της Mazda είναι η μοναδική γκάμα οχημάτων της.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ MAZDA

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ

Ανακαλύψτε τι κάνει τη Mazda μια μάρκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη: μοναδική, εκφραστική, ξεχωριστή. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα περιεχόμενα σχετικά με το τι υπάρχει στα αυτοκίνητά μας, καθώς και για το πού μπορούν να σας οδηγήσουν. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδρομή;

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η γέννηση ενός θρύλου: μάθετε τι συνέβαλε στο να γίνει το Mazda CX-5 ένα από τα πιο εμπορικά SUV της κατηγορίας του.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε τη Mazda σε συναρπαστικά ταξίδια κατά μήκος των νορβηγικών φιόρδ, καθώς και στις ακτές της Πορτογαλίας και σε όλα τα βουνά της Ιαπωνίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ ΙΑΠΩΝΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ

Εξερευνήστε τους λόγους πίσω από τη φήμη της Mazda για τον εμβληματικό σχεδιασμό. Οι δάσκαλοι Takumi χρησιμοποιούν μια γλώσσα μορφών και χώρου για να δημιουργήσουν την αίσθηση της δυναμικής κίνησης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Καθίστε σε αυτό το εμβληματικό μετατρέψιμο αυτοκίνητο για ένα οδικό ταξίδι στις Outer Hebrides. Είναι μια ιστορία ευελιξίας, μαγευτικής θέας και μερικών απροσδόκητων ανατροπών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣ

Το Mazda CX-5 έχει να κάνει με τους σχεδιαστές. Έχοντας το ελεύθερο περιθώριο να ακολουθήσουν την έμπνευσή τους, μετέτρεψαν το όραμα και τη φιλοσοφία της Mazda σε ένα SUV με τις καλύτερες πωλήσεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ