ΕΜΠΝΕΥΣΗ

35 ΧΡΌΝΙΑ MAZDA MX-5

Το MX-5 σχεδιάστηκε για να είναι - και σίγουρα παραμένει, 35 χρόνια μετά - ένα διασκεδαστικό και ανεπιτήδευτο σπορ αυτοκίνητο με προσωπικότητα που έχει γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΈΡΟΝΤΑΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Γιορτάζοντας την 35η επέτειο του θρυλικού roadster, η Mazda Europe προσκάλεσε περίπου 200 δημοσιογράφους στην ιστορική πόλη Zadar της Κροατίας για να παρακολουθήσουν πώς το μοντέλο 2024 διατηρεί την χαρακτηριστική σπορ εμφάνιση του MX-5 και συνεχίζει να προσφέρει ασφαλείς και συναρπαστικές διαδρομές.

Η εκδήλωση ήταν ένα όνειρο για τους λάτρεις των αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας τα πάντα, από το κλασικό πρώτο μοντέλο με τους γοητευτικούς αναδυόμενους προβολείς μέχρι την επετειακή έκδοση 30th Anniversary Edition με το αποκλειστικό πορτοκαλί χρώμα.

Το αποκορύφωμα σηματοδότησε το Mazda MX-5 2024, το οποίο ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με το νέο χρώμα αμαξώματος Aero Grey και περαιτέρω, προσεκτικά επεξεργασμένες βελτιώσεις που διατηρούν την ουσία του MX-5.

"Χάρη στις ευνοϊκές γενετικές προδιαθέσεις και τον υποδειγματικό τρόπο ζωής, κάποιοι καταφέρνουν να αποφύγουν τις παγίδες του χρόνου. Έτσι, το Mazda MX-5 φαίνεται να έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας".

François Lemaur και Gaël Brianceau, L'Automobile

Το 2024 Mazda MX-5 οδηγήθηκε μέσα στα ζωντανά τοπία της Κροατίας, συμπεριλαμβανομένων των εκπληκτικών ποταμών και λιμνών του Εθνικού Πάρκου Krka.

Η διαδρομή προσέφερε εκπληκτική θέα στο βουνό Velebit και το MX-5 περιπλανιόταν αβίαστα στις στροφές ενός παραλιακού δρόμου, διασχίζοντας τελικά το οροπέδιο Lika, μια διάσημη γραφική κινηματογράφηση.

"Τα πάντα συνδέονται με τον οδηγό, ο οποίος δεν αιφνιδιάζεται ποτέ, ακόμη και όταν πλησιάζει το όριο".

Alessandro Vai, GQ Ιταλία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΏΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΎΣ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΓΕΝΙΈΣ ΚΑΙ ΣΎΝΟΡΑ

Από τη λέσχη MX-5 του Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής μέχρι τις ερήμους της Νεβάδα, όπου περιφέρονται οι "Miata Owners of Vegas", ποικιλίες του κοινοτικού πνεύματος του MX-5 μπορεί κανείς να δει σε όλο τον κόσμο.

Στην απλούστερη εκδοχή τους, αυτές οι κοινότητες επιτρέπουν στα μέλη να μιλούν για την αγάπη τους για το MX-5 (για πολλούς "Miata", για άλλους "το Five"), να ανταλλάσσουν συμβουλές συντήρησης και μηχανικής και να συνδέονται με ομοϊδεάτες τους. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αυτές οι λέσχες παρέχουν στα μέλη και τους συμμετέχοντες νέες εμπειρίες, διευρύνουν τους ορίζοντες και δημιουργούν γνήσιες, συναισθηματικές σχέσεις με ανθρώπους που, χωρίς τη λέσχη ή το αυτοκίνητο, δεν θα είχαν γνωρίσει ποτέ.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Λέσχη Ιδιοκτητών MX-5 (OC) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Με μέλη ηλικίας 19 ετών και από όλα τα κοινωνικά στρώματα, είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες ιδιοκτητών και ενθουσιωδών MX-5 στον πλανήτη: φιλοξενεί πάνω από 7.000 μέλη και 34 ξεχωριστές λέσχες περιοχής. Η αίσθηση της κοινότητας είναι παντού. Κάθε ομάδα διοργανώνει συναντήσεις, εξορμήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις που κυμαίνονται από συναντήσεις σε εστιατόρια μέχρι ημέρες πίστας μόνο για MX-5 και επετειακές παρελάσεις στην πατρίδα του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Silverstone.

"Απλώς δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο. Ένα προσιτό διασκεδαστικό αυτοκίνητο που χαϊδεύει την ψυχή σε κάθε διαδρομή, είναι εξαιρετικά εύκολο στην οδήγηση διευκολύνοντας την καθημερινότητα."

Stefan Wagner, Motor1.com

Εδώ, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι - ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου και οδηγικής εμπειρίας. "Η λέσχη καταρρίπτει τους φραγμούς", επιβεβαιώνει το 19χρονο μέλος Courtney Ward, το τέλειο παράδειγμα του χαρούμενου πνεύματος της λέσχης. "Οι άνθρωποι μένουν, οι σχέσεις μένουν, το ίδιο και η προθυμία να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό κρατάει τη λέσχη ενωμένη".

Ένα από τα πιο τοπικά μέλη της MX-5 OC είναι ο Rhys Mainwaring, ο οποίος διοργανώνει τακτικά συναντήσεις σε όλα τα West Midlands. "Το MX-5 έχει σχεδιαστεί για την απόλαυση της εξόδου με ένα διθέσιο, καλά χειριζόμενο αυτοκίνητο", διαβεβαιώνει, πίσω από το τιμόνι του MX-5 τρίτης γενιάς. "Μπορείτε να δείτε αυτό το πνεύμα στους ιδιοκτήτες".

"Δεν είναι απλώς ένα προϊόν, είναι μια εμπειρία".

Adam Gill, συντονιστής περιοχής MX-5 OC

Με το 2024 να σηματοδοτεί την 35η επέτειό του, το θαρραλέο Mazda MX-5 έχει γίνει το πιο αγαπημένο διθέσιο roadster στον κόσμο για καλό λόγο. Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 1989, το MX-5 διαθέτει χαρακτηριστικό ελαφρύ σχεδιασμό, γρήγορη κίνηση στους πίσω τροχούς και προσφέρει κάθε φορά μια οδήγηση που προκαλεί χαμόγελο, ειδικά όταν μοιράζεται με ομοϊδεάτες οδηγούς.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ
fb 1   linkedin 1   x

ΈΜΠΝΕΥΣΗ ΕΠΊ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Ανακαλύψτε τι κάνει τη Mazda μια μάρκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη: μοναδική, εκφραστική, ξεχωριστή. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα περιεχόμενα σχετικά με το τι υπάρχει στα αυτοκίνητά μας, καθώς και για το πού μπορούν να σας οδηγήσουν. Έτοιμοι να επιβιβαστείτε;

Ο ΔΡΌΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ HAKONE

Ξεφεύγοντας από την πολύβουη μητρόπολη του Τόκιο, η Mazda Stories μεταφέρει το ευέλικτο Mazda CX-5 σε ένα από τα πιο διάσημα σημεία οδήγησης της Ιαπωνίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο ΔΡΌΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΊΑ

Το Μαρόκο είναι ένας μαγικός τόπος όπου οι νομαδικές παραδόσεις των Βερβερίνων συναντούν και υποδέχονται επιρροές από όλο τον κόσμο - ένας πολιτισμός που εκτιμά τη δεξιοτεχνία, τόσο την παλιά όσο και τη νέα. Με το Mazda CX-60, ταξιδεύουμε σε δαιδαλώδεις δρόμους της ερήμου μέσα από μαγευτικά τοπία προς το πολιτιστικό επίκεντρο: Μαρακές.

Μάθετε περισσότερα
Οι τεχνίτες της ακτής Αμάλφι

Η ιστορία της χειροτεχνίας στην ακτή Αμάλφι της Ιταλίας είναι βαθιά και η κοινότητα των τεχνιτών που εργάζονται εκεί αποπνέει αφοσίωση, επιμονή και προκλητικό πνεύμα.

Μάθετε περισσότερα
Ανθρώπινη αρμονία σε κίνηση

Η μηχανική φιλοσοφία ActivSync της Mazda βάζει την ευημερία σας πάνω απ' όλα.

Μάθετε περισσότερα
Ο ΝΑΌΣ ΤΟΥ RYOANJI

Ο ναός Ryoanji βρίσκεται στο Κιότο της Ιαπωνίας και χρησιμεύει ως ένα μέρος για τους επισκέπτες να αφοσιωθούν στην αυτοεξέταση, αλλά και να θαυμάσουν την καθαρή αισθητική της παραδοσιακής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού.

Μάθετε περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΙΑΠΩΝΙΚΏΝ ΜΑΧΑΙΡΙΏΝ

Το χωριό Takefu είναι γνωστό για τα μαχαίρια του και φιλοξενεί μια κοινότητα τεχνιτών που έχουν συνδεθεί με έναν κοινό σκοπό: την κατασκευή των καλύτερων μαχαιριών στον κόσμο...

Μάθετε περισσότερα
Ιαπωνικά λακαρισμένα αντικείμενα

Κατά τη διάρκεια της χιλιετίας, η παραγωγή αντικειμένων urushi εξελίχθηκε από παραδοσιακή χειροτεχνία σε μια μορφή σοβαρής τέχνης που εξυμνείται λόγω της χρήσης φυσικών και μακράς διάρκειας πόρων.

Μάθετε περισσότερα
Τελειότητα με ανθρώπινο άγγιγμα

Στη Mazda, η τελειότητα έχει μια ανθρώπινη πινελιά. Οι τεχνίτες μας Takumi δημιουργούν και βελτιώνουν τα αντικείμενα με το χέρι, μέχρι κάθε λεπτομέρεια να είναι ακριβώς σωστή. Για να ζωντανέψουμε αυτή την ιδέα της αριστοτεχνίας, πήγαμε από κοντά - πραγματικά από κοντά. Από τα πήλινα μοντέλα μέχρι τις εργασίες βαφής, μια συνεργασία με τη Macrofying μεγεθύνει τα μικρά πράγματα που κάνουν τα αυτοκίνητά μας τόσο ξεχωριστά. Ανακαλύψτε τη Mazda όπως δεν την έχετε ξαναδεί: κάτω από το μικροσκόπιο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΕΛΌΝΕΣ

Η ταπεινή βελόνα ραψίματος, που αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους σαμουράι που πήγαιναν στη μάχη, είναι πλέον συνώνυμη με τη σύγχρονη πόλη της Χιροσίμα και έχει μια αντίστοιχη ιστορία προέλευσης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ