Η MAZDA ΚΑΙ Η MACROFYING ΣΥΝΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΈΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΆ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΊΑΣ

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΚΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΑΓΓΊΓΜΑΤΟΣ

 

Απλότητα. Αρμονία μεταξύ αισθητικής και λειτουργικότητας. Προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη δουλειά ενός Takumi αρχιτεχνίτη. Χρησιμοποιώντας τα χέρια τους, αυτοί οι τεχνίτες ενσωματώνουν πάντα ένα κομμάτι του εαυτού τους στη δουλειά τους, δημιουργώντας αντικείμενα που εκπέμπουν ζεστασιά, που έχουν καρδιά και ψυχή.

Τα αριστουργήματα που προκύπτουν δεν είναι απλώς όμορφα - είναι σχεδόν τέλεια. Η τελειότητα, με αυτή την έννοια, δεν είναι επιφανειακό επίπεδο. Πηγαίνει βαθιά. Όπου κι αν στρέψετε την προσοχή σας, και η τελευταία κλωστή, και η τελευταία κηλίδα μελανιού, είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι, ενώ παράλληλα δείχνει το ανθρώπινο άγγιγμα του ατόμου που το δημιούργησε. Η φιλοσοφία και οι διαδικασίες που κρύβονται πίσω από αυτή την ιδέα του Takumi mastery είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA της Mazda. Για να τις ζωντανέψουμε, απευθυνθήκαμε σε έναν πραγματικό Takumi στον τομέα του: Ole Bielfeldt, τον καλλιτέχνη πίσω από το "Macrofying".

Η προσοχή στη λεπτομέρεια - μικροσκοπική λεπτομέρεια, στην πραγματικότητα - είναι απαραίτητη στη δουλειά της Macrofying, όπως και στη δουλειά της Mazda. Για τα εκατομμύρια των οπαδών του στο TikTok και το YouTube, ο 22χρονος Γερμανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής macro δημιουργεί μαγευτικά βίντεο με zoom-in που βρίσκουν την ομορφιά σε πεζά πράγματα, από έναν κόκκο αλατιού μέχρι μια σταγόνα αρώματος που χτυπάει στο ανθρώπινο δέρμα.

Η απλότητα και η καθαρότητα της δουλειάς του ταιριάζει απόλυτα με την ιαπωνική αισθητική του σχεδιασμού της Mazda. "Υπάρχει ένα παρόμοιο πάθος στον τρόπο που εργαζόμαστε", σημειώνει ο Μακροφίνγκ. "Και οι δύο εστιάζουμε στη λεπτομέρεια και μας αρέσει να εξερευνούμε διαφορετικούς κόσμους". Για τη συνεργασία αυτή, ο Macrofying βυθίζεται πλήρως στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda.

ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ, ΜΕΓΕΘΥΜΈΝΗ

 

Από το πρώτο σκίτσο μέχρι την τελευταία τελική πινελιά, από την επιλογή των υλικών μέχρι τις λεπτές χειροποίητες ραφές στο ταμπλό μας, η συνεργασία Mazda x Macrofying με τίτλο "οι λεπτομέρειες κάνουν την τελειότητα" αφηγείται την ιστορία ενός αυτοκινήτου Mazda, από το ξεκίνημά του στο στούντιο του Takumi μέχρι την τεχνική του υλοποίηση. Τι δίνει στο Soul Red Crystal της Mazda το μοναδικό βάθος και τη λάμψη του; Πώς οι τεχνίτες της Mazda διαμορφώνουν με το χέρι μοντέλα από πηλό;

Εξετάζοντας τα υλικά και τις διαδικασίες σε μικροσκοπικό επίπεδο, το έργο του Macrofying ενθαρρύνει μια νέα εκτίμηση για τη δεξιοτεχνία και την ακλόνητη ακρίβεια που απαιτούνται για τη δημιουργία ομορφιάς υψηλού επιπέδου. Περισσότερο από ποτέ, το βίντεο που προκύπτει αναδεικνύει το ιδιαίτερο είδος τελειότητας που προκύπτει από την ενσωμάτωση της ανθρώπινης πινελιάς - όχι αποστειρωμένη και ψυχρή, αλλά γεμάτη ζεστασιά και χαρακτήρα.

Η ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΟ ΦΑΚΌ MACRO

 

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τους ανθρώπους και τις ιδέες πίσω από τη συνεργασία, ένα ειδικό βίντεο "Behind the Scenes" παρέχει πολύτιμες πληροφορίες. Το βίντεο επιτρέπει στον θεατή να ρίξει μια ματιά στο πώς δημιουργείται η μαγεία του έργου της Macrofying - μια περίτεχνη διαδικασία που απαιτεί την ίδια τελειομανία που επιδεικνύουν οι τεχνίτες της Takumi. "Η δουλειά του Macrofying είναι εκπληκτική και άκρως ενδιαφέρουσα, επειδή καταδύεται τόσο βαθιά στις λεπτομέρειες", συμφωνεί ο σχεδιαστής της Mazda, Bahram Partaw.

Αυτή η ιδέα του κυνηγιού της τελειότητας μέχρι τα όριά της ενώνει την αισθητική έκφραση του Mazda και του Macrofying. Πουθενά δεν γίνεται αυτό πιο εμφανές από ό,τι σε αυτή τη ματιά πίσω από την κουρτίνα. Στο σύνολό τους, αυτά τα εκπληκτικά βίντεο όχι μόνο εμβαθύνουν την κατανόησή σας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση που απαιτείται για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο. Εκφράζουν επίσης τέλεια την ουσία που κάνει τα αυτοκίνητά μας αυτό που είναι: αριστουργήματα, κατασκευασμένα στην Ιαπωνία.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ

 

Ανακαλύψτε τι κάνει τη Mazda μια μάρκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη: μοναδική, εκφραστική, ξεχωριστή. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα περιεχόμενα σχετικά με το τι υπάρχει στα αυτοκίνητά μας, καθώς και για το πού μπορούν να σας οδηγήσουν. Έτοιμοι να επιβιβαστείτε;

ΒΕΛΌΝΕΣ

Η ταπεινή βελόνα ραψίματος, που αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους σαμουράι που πήγαιναν στη μάχη, είναι πλέον συνώνυμη με τη σύγχρονη πόλη της Χιροσίμα και έχει μια αντίστοιχη ιστορία προέλευσης.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ
ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΆΛΛΟΥ

Ο Yutaka Kawano είναι ένας Takumi Master, ένας δεξιοτέχνης με ευχέρεια στη δημιουργία τέχνης μέσω της φόρμας. Ως ειδικός στο χειρισμό του μετάλλου, το έργο του συμβολίζει τις σχεδιαστικές και χειροτεχνικές δεξιότητες που μπορεί να δει κανείς σε όλα τα οχήματα της Mazda που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Το Mazda Stories προσγειώνεται στη Χιροσίμα για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο έργο του.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ