ΕΞΕΡΕΥΝΉΣΤΕ ΤΟ

ΚΡΥΜΜΈΝΟΙ ΘΥΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΗΣ MAZDA ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΊΜΑΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ MAZDA, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2022, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΣΕ 10 ΖΩΝΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ...

Δεν είναι μυστικό ότι η Mazda είναι βουτηγμένη στην πλούσια, ιαπωνική κληρονομιά. Ιδρύθηκε το 1920 ως Toyo Cork Kogyo Co (μετονομάστηκε σε Toyo Kogyo το 1927 και, τελικά, σε Mazda το 1984), πριν από 102 χρόνια περίπου, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Χιροσίμα έχει δει χρόνια καινοτομίας και συνεχούς επιτυχίας σε όλο τον κόσμο, με αμέτρητα εμβληματικά σχέδια οχημάτων. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της Mazda.

Το Μουσείο της Mazda, που βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας στη Χιροσίμα και είναι ελεύθερο για το κοινό, είναι το ιδανικό μέρος για να ξαναζήσετε αυτό το εξέχον και ζωντανό παρελθόν. Σε 10 διαφορετικές ζώνες, το Μουσείο Mazda αποτυπώνει πάνω από 100 χρόνια αυτής της μοναδικής ιστορίας, από τις προκλητικές και καινοτόμες τεχνολογίες μέχρι τον βραβευμένο σχεδιασμό και τη μηχανική επόμενης γενιάς. Σε κάθε ζώνη, υπάρχει μια τέλεια συμπύκνωση του πνεύματος του διεκδικητή της Mazda, με πολλές αυτοκινητιστικές απολαύσεις που μπορείτε να βρείτε...

ΖΩΝΗ 1

 


ΤΟ ΜΙΚΡΌ ΤΡΊΤΡΟΧΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΟΔΌΜΗΣΕ ΤΗ ΧΙΡΟΣΊΜΑ


Στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο Jujiro Matsuda ξεκίνησε το ταξίδι της Mazda, και ένα από τα πρώτα οχήματα της Mazda είναι επίσης ένα από τα πιο αξιοσημείωτα: ένα τρίτροχο "φορτηγό".

 


Πρέπει να δείτε: Το Type-TCS καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Μουσείο Mazda και συμπυκνώνει τέλεια την εκλεκτική ιστορία της μάρκας. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από εξαρτήματα εγχώριας κατασκευής και ήταν 40% πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του, το Type-DA, ενώ μπορούσε να μεταφέρει εντυπωσιακά 400 κιλά φορτίου. Αργότερα, το 1938, η Mazda παρουσίασε το Type-GA και συνέχισε την παραγωγή του μόλις τέσσερις μήνες μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Την επόμενη χρονιά, το 1946, έφτασε στην κορυφή της αγοράς με όγκο παραγωγής 2.430 μονάδων. Γρήγορα απέκτησε το παρατσούκλι "Green Panel", παραπέμποντας στον πράσινο πίνακα οργάνων που συμβόλιζε την ειρήνη και την ασφάλεια. Το Type-GA παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1949. Σήμερα, το Μουσείο Mazda εκθέτει το διάδοχο μοντέλο του, το Type-GB, επίσης στο εμβληματικό χρώμα "Green Panel".

 

ΖΩΝΗ 2 - 3

 

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ SOUL RED CRYSTAL

 


Στα μέσα του 20ού αιώνα, η Mazda έστρεψε την προσοχή της στα καταναλωτικά οχήματα. Από ελαφριά hatchback μέχρι πολυτελή σεντάν, μια ποικίλη γκάμα οχημάτων άρχισε να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο.

 


Πρέπει να δείτε: Τα πιο ιστορικά και αναγνωρίσιμα οχήματα της Mazda περιλαμβάνουν τα Cosmo Sport, Savanna και Cosmo AP (φωτογραφία παρακάτω). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cosmo AP ήταν ένα από τα πρώτα οχήματα που λανσαρίστηκαν σε κόκκινο χρώμα, κάτι σπάνιο για τα οχήματα στα μέσα του 20ου αιώνα, καθώς τα οχήματα υψηλών προδιαγραφών κατασκευάζονταν συνήθως με μαύρο, λευκό ή ασημί χρώμα ως στάνταρ. Με αυτή την αντισυμβατική προσέγγιση προέκυψε η μοναδική σύνδεση της Mazda με το χρώμα, το οποίο εξακολουθεί να είναι συνώνυμο της μάρκας μέχρι σήμερα. Το Cosmo Sport, επίσης, είναι κάπως σπάνιο, καθώς περίπου 480 από τα περίπου 1200 οχήματα κυκλοφορούν ακόμη σήμερα στους δρόμους.

ΖΩΝΗ 4

 


ΤΟ SPORT ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ ΤΟΥ GROUP C ΠΟΥ ΚΈΡΔΙΣΕ ΤΟ LE MANS

 


Η Mazda παρουσίασε το πνεύμα του διεκδικητή της σε μια σειρά από παγκόσμιες αγωνιστικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Le Mans και IMSA. Βάλτε μπροστά τις μηχανές σας...

 


Πρέπει να δείτε: Μία από τις πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις είναι το Mazda 787B (φωτογραφία), το οποίο πέταξε προς τη νίκη στις βάναυσες 24 ώρες του Le Mans. Το μουσείο παρουσιάζει το 787B σε ένα γκαράζ pit, όπου οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν αναμνηστικά από τους πιο διάσημους αγώνες αντοχής. Το 1991, οι Johnny Herbert, Volker Weidler και Bertrand Gachot οδήγησαν την ομάδα Mazdaspeed σε μια ιστορική νίκη.

 

 

 

 

 

 

ΖΩΝΗ 5 - 6

 


Ο ΈΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ ΚΙΝΗΤΉΡΑΣ V12

 


Το πνεύμα του διεκδικητή της Mazda συνεχίζει να αναδεικνύεται στη Ζώνη 5-6, όπου η δεκαετία του '80 ήταν γεμάτη επιθέσεις σε μια ανταγωνιστική αγορά.

 


Πρέπει να δείτε: Ο πρώτος και μοναδικός κινητήρας V12 της Mazda μπορεί να δει κανείς στη Ζώνη 5, ο οποίος είχε κυβισμό 4000 κ.εκ. και αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 1992. Συνδέοντας δύο κινητήρες V6, η ομάδα εξέλιξης ήθελε να κατασκευάσει έναν κινητήρα για το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Ο κινητήρας V12 δεν βγήκε ποτέ στην αγορά, αλλά το πνεύμα του διεκδικητή της Mazda έζησε στα μοναδικά σχέδια κινητήρων της, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστροφικού κινητήρα με τρεις ρότορες και ενός κινητήρα V6 κύκλου Miller.

 

ΖΩΝΗ 7

 


ΤΟ SUV ΠΟΥ ΧΆΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΟ 'KODO: SOUL OF MOTION'

 

Καλώς ήρθατε στο νέο σχολείο: Τα Mazda CX-5, Mazda6 και MX-5 αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή της Mazda, με την τεχνολογία Skyactiv που αλλάζει τα δεδομένα και τη μοναδική σχεδίαση Kodo.

 


Πρέπει να δείτε: Το SUV Mazda CX-5, που κυκλοφόρησε το 2012, ήταν το πρώτο όχημα που παρουσίασε το νέο "Kodo: Soul of Motion'. Λέγεται ότι η κομψή, σπορ σιλουέτα ήταν εμπνευσμένη από ένα τσιτάχ που είναι έτοιμο να ορμήσει στη λεία του- και η πρωτοποριακή σχεδίαση συνδυάστηκε μόνο με την τεχνολογία Skyactiv που μεγιστοποιεί τις οδηγικές επιδόσεις και την αποδοτικότητα. Είναι ένα crossover SUV με πολλή γοητεία.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ

Ανακαλύψτε τι κάνει τη Mazda μια μάρκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη: μοναδική, εκφραστική, ξεχωριστή. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα περιεχόμενα σχετικά με το τι υπάρχει στα αυτοκίνητά μας, καθώς και για το πού μπορούν να σας οδηγήσουν. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδρομή;

AMAMI OSHIMA

Οι δρόμοι ελικοειδείς και το φαγητό νόστιμο, το Amami Oshima δεν απέχει πολύ από την ηπειρωτική Ιαπωνία, αλλά είναι ένας κόσμος ξεχωριστός με εκπληκτικές διαδρομές και ζωντανή κουζίνα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΕΞΙΚΟ MAZDA

Γνωρίζετε την προέλευση του ονόματος Mazda; Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση "Jinba Ittai" και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει ή πώς να την προφέρετε; Όσα θέλετε να γνωρίζετε  με τον απόλυτο οδηγό μας για την ιαπωνική ορολογία της Mazda.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε τη Mazda σε συναρπαστικά ταξίδια κατά μήκος των νορβηγικών φιόρδ, καθώς και στις ακτές της Πορτογαλίας και σε όλα τα βουνά της Ιαπωνίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ ΙΑΠΩΝΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ

Εξερευνήστε τους λόγους πίσω από τη φήμη της Mazda για τον εμβληματικό σχεδιασμό. Οι δάσκαλοι Takumi χρησιμοποιούν μια γλώσσα μορφών και χώρου για να δημιουργήσουν την αίσθηση της δυναμικής κίνησης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Καθίστε σε αυτό το εμβληματικό μετατρέψιμο αυτοκίνητο για ένα οδικό ταξίδι στις Outer Hebrides. Είναι μια ιστορία ευελιξίας, μαγευτικής θέας και μερικών απροσδόκητων ανατροπών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣ

Το Mazda CX-5 έχει να κάνει με τους σχεδιαστές. Έχοντας το ελεύθερο περιθώριο να ακολουθήσουν την έμπνευσή τους, μετέτρεψαν το όραμα και τη φιλοσοφία της Mazda σε ένα SUV με τις καλύτερες πωλήσεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ