ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

MAZDA MX-5 RF: ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Πηγαίνετε σε μια περιπέτεια στις Εβρίδες της Σκωτίας με το Mazda MX-5 RF. Το τοπίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από

από το να κόβει την ανάσα, ειδικά με ένα ευέλικτο roadster που σας επιτρέπει να κατεβάσετε την οροφή και να αγκαλιάσετε το

φιδωτούς δρόμους.

Το Mazda Stories εγκαταλείπει την πόλη για να κάνει paddleboarding στην αναζωογονητική απομόνωση του αρχιπελάγους Hebrides της Σκωτίας και ανακαλύπτει πώς το Mazda MX-5 προσφέρει το τέλειο μείγμα ισχύος, επιδόσεων και πρακτικότητας.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Απίστευτα ελαφρύ στα πόδια του, το MX-5 αντιμετωπίζει με ευκολία τα ελικοειδή, ανεμοδαρμένα εδάφη χάρη στον μπροστινό κινητήρα, τη διάταξη κίνησης στους πίσω τροχούς και την κατανομή βάρους 50:50. Ο άμεσος και ενστικτώδης χειρισμός μου επιτρέπει να αιφνιδιάζω μέσα στο τοπίο, μπαίνοντας σε σημεία που περνάω με ακρίβεια και αυτοπεποίθηση.

Η ασφαλής πλοήγηση σε τυφλές βουνοκορφές και ιλιγγιώδεις ορεινούς δρόμους δεν αποτελεί πρόβλημα για το σίγουρο MX-5. Σε όλους τους τύπους εδάφους, από βοσκοτόπια μέχρι άψογη άσφαλτο, το αυτοκίνητο παραμένει στο δρόμο, έχει εξαιρετική απόκριση και είναι μια απόλαυση στην οδήγηση. Ξοδεύω πολύ περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται για να ψάξω το τέλειο σημείο εκκίνησης για να βγάλω το paddleboard, γιατί διασκεδάζω πάρα πολύ για να σταματήσω.

MAZDA ΚΑΙ BOSE, Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

 

 

Ιστορικά, το να βρίσκεστε σε ένα κάμπριο αυτοκίνητο με κατεβασμένη οροφή σήμαινε ότι θα θυσιάζατε την ηχητική εμπειρία από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου για να απολαύσετε τον καθαρό αέρα. Αλλά χάρη σε μια 30ετή συνεργασία μεταξύ της Mazda και του κατασκευαστή ηχητικού εξοπλισμού Bose (δείτε το βίντεο δεξιά), μπορώ να απολαμβάνω και την ανοιχτή οροφή και την άψογη ποιότητα ήχου. Ο ήχος είναι ξεκάθαρα καθαρός και πλούσιος ακόμη και με την οροφή κατεβασμένη. Το Bose Audiopilot ρυθμίζει την ένταση του ήχου αντισταθμίζοντας τις παρεμβολές του ανέμου και του δρόμου, ώστε να μπορώ να κρατήσω τα χέρια μου στο τιμόνι, ελεύθερα να επικεντρωθώ στην οδήγηση. Η έντεχνη τοποθέτηση των ηχείων στο προσκέφαλο και η ανάπτυξη μιας καινοτόμου ελαφριάς μάσκας αλουμινίου για την αντιμετώπιση των κραδασμών σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην ακουστική.

 

ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

Ποτέ δεν θέλησα να παραιτηθώ από τη διασκέδαση της οδήγησης ενός roadster για την πρακτικότητα ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Ευτυχώς, με το MX-5 δεν χρειάζεται να το κάνω. Το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει το φουσκωτό stand up paddleboard (SUP), ενώ υπάρχει χώρος ακόμα και για μια στολή και ένα φλασκί με ζεστό καφέ. Δοκιμάζω τη σανίδα SIPA, ένα καινοτόμο αυτοφουσκωτό ηλεκτρικό SUP που χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα για να φουσκώνει και να κινεί τη σανίδα, επεκτείνοντας έτσι την εμβέλειά του. Σε αντίθεση με πολλά άλλα κάμπριο, ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου παραμένει ο ίδιος είτε η οροφή είναι ανοιχτή είτε ανοιχτή, και ο μηχανισμός αναδιπλούμενου fastback είναι μια απόλαυση στην ανάπτυξή του, ιδιαίτερα χρήσιμος σε άστατα κλίματα. Μετά από μια βουτιά στον Ατλαντικό φωλιάζω για να παρακολουθήσω τον ταχύ μηχανισμό οροφής σε δράση από το θερμαινόμενο κάθισμά μου.

 

ΠΟΙΟ MX-5 ΤΑΙΡΙΆΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΖΩΉΣ ΣΑΣ;

Εμπνευσμένο από τα κλασικά roadster της δεκαετίας του 1960, το Mazda MX-5 έχει σχεδιαστεί για να σαγηνεύει και έχει σχεδιαστεί για να εκπλήσσει. Το πιο δημοφιλές roadster στον κόσμο διαθέτει τις κομψές γραμμές του σχεδιασμού Kodo και την αλάνθαστη αίσθηση του Jinba Ittai: τον δεσμό μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου. Με άφθονη ροπή και ιδανική αναλογία ισχύος προς βάρος, θα νιώσετε συνδεδεμένοι με το δρόμο όπως ποτέ άλλοτε.

ΑΝΑΚΑΛΎΨΤΕ ΤΟ MAZDA MX-5

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ

Ανακαλύψτε τι κάνει τη Mazda μια μάρκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη: μοναδική, εκφραστική, ξεχωριστή. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα περιεχόμενα σχετικά με το τι υπάρχει στα αυτοκίνητά μας, καθώς και για το πού μπορούν να σας οδηγήσουν. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδρομή;

ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣ

Το Mazda CX-5 έχει να κάνει με τους σχεδιαστές. Έχοντας το ελεύθερο περιθώριο να ακολουθήσουν την έμπνευσή τους, μετέτρεψαν το όραμα και τη φιλοσοφία της Mazda σε ένα SUV με τις καλύτερες πωλήσεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ ΙΑΠΩΝΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ

Εξερευνήστε τους λόγους πίσω από τη φήμη της Mazda για τον εμβληματικό σχεδιασμό. Οι δάσκαλοι Takumi χρησιμοποιούν μια γλώσσα μορφών και χώρου για να δημιουργήσουν την αίσθηση της δυναμικής κίνησης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΕΞΙΚΟ MAZDA

Γνωρίζετε την προέλευση του ονόματος Mazda; Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση "Jinba Ittai" και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει ή πώς να την προφέρετε; Όσα θέλετε να γνωρίζετε  με τον απόλυτο οδηγό μας για την ιαπωνική ορολογία της Mazda.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε τη Mazda σε συναρπαστικά ταξίδια κατά μήκος των νορβηγικών φιόρδ, καθώς και στις ακτές της Πορτογαλίας και σε όλα τα βουνά της Ιαπωνίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ