Ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά που ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα, βλέπω καταπράσινα μαγκρόβια δάση και παραλίες με λευκή άμμο και ζεστά, ημιδιαφανή νερά. Αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες βρίσκονται σε αφθονία σε όλο το αγροτικό νησί, αλλά εγώ έχω άλλες δουλειές- και ξεκινούν με ένα κλασικό πιάτο Amami. Η πιο δημοφιλής παραγγελία του νησιού, το Keihan - ένα αρκτικόλεξο των λέξεων Kei και Gohan που μεταφράζεται κυριολεκτικά ως "ρύζι κοτόπουλο" - είναι ένα πιάτο με επτά συστατικά που περιλαμβάνει τεμαχισμένο κοτόπουλο, ζωμό, απλό ρύζι, τζίντζερ, πράσινο κρεμμύδι, μανιτάρια shiitake και αποξηραμένα φύκια. Πρόκειται για ένα ευέλικτο πιάτο, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γούστο, αλλά η παραδοσιακή μέθοδος σερβιρίσματος περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση αυτών των συστατικών και την περιχύση του ζωμού μέχρι το σημείο βύθισης. Είναι αλμυρό, αλλά όχι πολύ βαρύ και αποτελεί ένα απλό γεύμα, ειδικά όταν το τρώτε με φίλους.