"Η βελόνα είναι ένα τόσο οικείο αντικείμενο που οι άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να το θεωρούν ως ένα απλό εργαλείο", λέει ο Harada. "Όμως η διαδικασία κατασκευής είναι πολύπλοκη και εξελιγμένη, απαιτώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές διαδικασίες, όπως κοπή, σφράγιση, λείανση και ηλεκτρολυτική επιμετάλλωση. Οι κατασκευαστές της Χιροσίμα εργάζονται συνεχώς για να βελτιώνουν κάθε διαδικασία και να δημιουργούν καινοτόμες βελόνες για την εξυπηρέτηση ποικίλων αναγκών".
Όπως και κατά την κατασκευή ενός λεπτού σπαθιού, ο χάλυβας αποσβένεται και σκληραίνει, ώστε η βελόνα να είναι ισχυρή και εύκαμπτη αλλά και ανθεκτική στην κάμψη και το σπάσιμο. Το μάτι γυαλίζεται εσωτερικά και εξωτερικά για ευκολότερο κούμπωμα, ενώ η αιχμή υποβάλλεται σε κατεργασία λείανσης με λειαντικά υψηλής πυκνότητας για να διασφαλιστεί η κοφτερή όψη.
Οι βελόνες αυτές πρέπει να είναι ισχυρές και εύκαμπτες, αλλά και ανθεκτικές στις στροφές και τα σπασίματα.
Ακόμη και όταν μια βελόνα σπάσει ή η άκρη της θαμπώσει, δεν απορρίπτεται απλά. Σύμφωνα με τη μακρά παράδοση, οι βελόνες και οι καρφίτσες που έχουν ξεπεράσει τη χρησιμότητά τους μεταφέρονται σε ναούς. Για να εξασφαλίσουν μια "μαλακή προσγείωση" στο δρόμο τους προς τη συνταξιοδότησή τους, τα μικροσκοπικά εργαλεία τοποθετούνται με τη μύτη προς τα κάτω σε ένα λείο κέικ από τόφου. Στη συνέχεια, σε μια τελετουργία που ονομάζεται hari kuyō, τα ευχαριστούν για τις υπηρεσίες τους. Το έθιμο ξεκίνησε πριν από περίπου τετρακόσια χρόνια και εξακολουθεί να τηρείται σε ορισμένους ναούς και ιερά σε όλη τη χώρα, συνήθως στις 8 Φεβρουαρίου ή Δεκεμβρίου.
"Μια ποιοτική βελόνα είναι πολύ πιο άνετη, επιτρέποντάς σας να ράβετε για ώρες χωρίς να κουράζεστε", λέει η Mutsuko Yawatagaki, επαγγελματίας παπλωματούχος και εκπαιδεύτρια χειροτεχνίας. "Επίσης, έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Τα καλά εργαλεία κάνουν καλή δουλειά".